Banden voor uw Citroën

Plan bandenwissel


Ga met een veilig gevoel op reis en zorg daarom dat de banden van uw Citroën altijd in optimale conditie verkeren. Autobanden zijn immers het enige contact dat de auto heeft met de weg.

Er is een ruime keuze aan merken en formaten. Wij begrijpen dat u hierbij advies nodig heeft. De experts van Emerpark helpen u graag bij het kiezen voor de beste banden voor uw specifieke model en rijgedrag. Daarbij houden wij rekening met uw type auto, uw wensen, uw rijstijl, uw budget en de afstanden die u rijdt.

Wisselt u de banden van uw Citroën bij Emerpark, dan krijgt u vooraf te horen wat de totale kosten zijn van het monteren, balanceren en eventueel de aanschaf van nieuwe banden. Er zijn dus geen onverwachtse kosten achteraf.


Plan nu uw bandenwissel via onze bandenwisselplanner

Plan nu eenvoudig en snel uw bandenwissel via onze online werkplaatsplanner. U weet meteen wanneer uw auto bij ons terecht kan.

Plan de afspraak nu online


Wat voor soort autobanden heeft u nodig?

Ieder seizoen vraagt weer om autobanden met unieke kenmerken die geschikt zijn voor specifieke weersomstandigheden.

Zomerbanden voor uw Citroën

Zomerbanden, ook wel High Performance Banden genoemd, zijn perfect bij temperaturen boven de 7°C. Het belangrijkste doel van deze banden is een maximaal contact met de weg krijgen. Dat komt onder andere door de specifieke rubbersamenstelling. De diepe groeven zorgen ervoor dat het regenwater op efficiënte manier wordt afgevoerd. Hierdoor wordt de mogelijkheid op slipgevaar verminderd. Het rubber wordt harder naarmate de buitentemperatuur daalt.

Winterbanden voor uw Citroën

Winterbanden functioneren perfect als de buitentemperatuur onder de 7 °C daalt. De unieke samenstelling van het rubber en het profiel met extra lamellen zorgen ervoor dat de remweg een stuk korter is en dat u meer grip heeft op de weg in het winterseizoen. Uiteraard blijft het verstandig om uw rijstijl bij winters weer aan te passen. Let op dat uw banden niet te erg versleten zijn. De werking is dan niet meer optimaal. Bovendien worden versleten banden in bepaalde landen, zoals Italië en Zwitserland, niet meer gezien als winterbanden (zodra de profieldiepte minder dan 4 mm is).

All season banden voor uw Citroën

All season banden zijn een compromis tussen zomer- en winterbanden. Door de profielopbouw en de materiaalsamenstelling presteren deze banden prima onder alle weersomstandigheden. Door de vlakke wegen, kunt u dit soort banden in Nederland uitstekend gebruiken. Bijkomend voordeel van deze banden is dat u geen banden hoeft te wisselen.

De all season banden worden aanbevolen wanneer u jaarlijks niet veel rijdt (minder dan 10.000 km) en geen grote afstanden (onder winterse omstandigheden). Deze worden niet aanbevolen als u op wintersport gaat. Alleen als er een sneeuwvlok symbool op de band staat, mag u ermee rijden in wintersportlanden.

Autobanden winterbanden, zomerbanden, all season banden

Verschillen tussen zomerbanden, all season banden en winterbanden

ZomerbandenAll season bandenWinterbanden
Rubber is zachter dan zomerbanden en harder dan winterbanden. Het rubber blijft elastisch en flexibel als de temperatuur daalt.
Geschikt voor temperaturen boven de 7 °C. Goede prestaties bij alle weersomstandigheden. Geschikt voor temperaturen onder de 7 °C.
Kortere remweg op droge of vochtige wegen. Gemiddelde/ normale remweg bij verschillende weersomstandigheden. Kortere remweg bij gladde en besneeuwde wegen. *
Meer grip bij hoge temperaturen. Medium grip op besneeuwde en gladde weggedeeltes met een helling. Meer grip op besneeuwd en nat wegdek door het zachte rubber en het profiel met extra lamellen.
Slijten sneller onder de 7 °C. Levensduur is gelijk aan zomer- en winterbanden. Slijten sneller boven de 7 °C.
Geschikt voor de maanden april t/m september. Geschikt voor alle maanden in Nederland (minder geschikt voor wintersport). Geschikt voor de maanden oktober t/m maart.

*Pas bij besneeuwde en gladde wegen altijd uw rijstijl aan. Ook als uw auto voorzien is van winterbanden.

Een trillend stuur?

Heeft u last van een trillend stuur of dashboard? Dan kan het zijn dat de autobanden van uw Citroën niet goed zijn uitgelijnd. De banden maken dan minder goed contact met de weg en de ophanging van de auto wordt onnodig belast. Dit heeft niet alleen invloed op het rijgemak, maar ook op de bandenslijtage. Vraag ons om advies.

Neem contact met ons op


Tips voor het onderhoud

U kunt er zelf ook voor zorgen dat uw autobanden van uw Citroën langer mee gaan door:

  • de bandenspanning regelmatig te controleren en opnieuw op optimale spanning te brengen
  • de auto laten uitlijnen voor een betere wegligging
  • regelmatig de profieldiepte van uw autobanden te controleren
  • indien nodig de banden te laten balanceren