Wie in de wereld van de nieuwe DS3 Crossback stapt, treedt binnen in een automobiele wereld van haute couture. De designtaal (met Hollands tintje dankzij ontwerper Ivo Groen!) die met de DS7 Crossback is ingezet, is naadloos doorvertaald naar deze compacte DS3 Crossback. Een prachtige auto die met oog voor detail is gebouwd en die liefhebbers van een uitgesproken design beslist weet te behagen. Wij maakten een proefrit vanaf DS Salon Amersfoort en eindigen in het historische stadshart.

 

Neusje van de zalm
Onze demonstratie-auto is een ‘La Premiére’-uitvoering en die verenigt het beste wat er voor de DS3 Crossback mogelijk is. Prachtige lichtmetalen velgen, LED-verlichting, twee indrukwekkende en verchroomde uitlaatpijpen plus chique details als automatisch naar buiten klappende portiergrepen als je in de buurt van de auto komt. En de uiterst verfijnde details komen ook in het interieur terug. Niet alleen heeft elke DS3 Crossback een fraai digitaal instrumentenpaneel, ook de typische ruitvormen (de ‘clousdeparis’) komen overal terug. Het geeft het interieur een onmiskenbaar en exclusief tintje. In deze introductie-uitvoering wordt de feestvreugde verhoogd met waanzinnig mooie lederen bekleding in een donkerrode kleurstelling. Door alle fraaie details en de gedegen afwerking krijg je de indruk dat je bent beland in een chique club in het hartje van Parijs. Knap gedaan!

Relaxed rijden
Eenmaal genesteld in de DS3 Crossback is het tijd om te vertrekken. De navigatie laat zich met een fraai touchscreen bedienen en werkt snel en gemakkelijk. De 8-traps automatische transmissie werkt feilloos samen met de 155 pk sterke benzinemotor. Zeker in de sportstand weet de auto te overtuigen. Moeiteloos accelereert de compacte SUV en weet in no time illegale snelheden te bereiken. Overigens worden deze fijne prestaties in alle rust geleverd. Dat maakt de DS3 Crossback een bijzonder aangename auto om mee onderweg te zijn. Het weggedrag boezemt vertrouwen in. Een snelle rit over de binnenwegen bewijst dat de auto rotsvast in een wat sneller genomen bocht op de weg blijft liggen. Rechtuit over de snelweg komt de aangename vering goed tot zijn recht. Voor je het weet, beland je op de Cote d’Azur….

Maak zelf een proefrit bij DS Salon Amersfoort

Wie kiest voor de DS3 Crossback, kiest voor een uiterst aangename auto waarmee je je nadrukkelijk onderscheidt van de massa. De typisch ‘Frans-chique’ sfeer die de auto uitstraalt, is van een wezenlijke meerwaarde en geeft de deze compacte SUV een geheel eigen karakter. Deze La Premiére-uitvoering is het onbetwiste topmodel. Maar ook de andere uitvoeringsvarianten zijn een toonbeeld van verfijning. Instappen kan al vanaf € 30.190,-. U bent van harte welkom voor een nadere kennismaking!

Technische gegevens
DS3 Crossback Puretech 155 La Première
Motor: 3 cilinders, 1.199 cc, turbo
Vermogen:  114  kW, 155 pk
Koppel:  350 Nm bij 1.750 toeren
Prestaties: 0 – 100 km/u: 8,2 seconden
Topsnelheid: 208 km/u

Prijs: € 46.960,- (vanafprijs geteste uitvoering)

2019-07-16T09:01:28+00:00