Over Citroën

Home/Citroën/Over Citroën
Over Citroën2018-10-04T10:05:53+00:00

Over Citroën

Citroën is een automerk met een rijke historie en een sterk karakter. Het is niet zomaar een automerk. Citroën staat voor “Créative technologie”. Het is een merk dat geïnspireerd raakt door de levensstijl van mensen. Mede hierdoor en door het uitgebreide assortiment is er zeker een Citroën die past bij uw wensen.

Oude Citroën

De Citroën geschiedenis

Wist u dat de eerste Citroën al in 1919 op de weg te zien was? De Franse ondernemer André Citroën lag ten grondslag aan dit legendarische automerk. Zijn innovatieve gevoel voor technologie, baanbrekende ontwerpen en avant-garde advertenties maakten continu een enorme impact. Hij was een man die vooruitliep op zijn tijd en zijn gedachtegang zien we nog steeds terug in de huidige modellen.

Op 11 april 1919 werd de eerste Citroën geïntroduceerd met de naam Citroën Type A. Nog maar een jaar later waren er al 10.000 auto’s verkocht! Twee jaar later werd de Citroën B2 geïntroduceerd waar extra aandacht voor werd gegenereerd door een tour door de Sahara. Vele nieuwe modellen en ludieke reclamecampagnes volgden.   

Het Citroën logo

Voordat hij een autofabriek opende, hielt André Citroën zich bezig met de productie van houten tandwielen. Tijdens een reis naar Polen werd hij gefascineerd door de tandwielen waarvan de tanden in een V-vorm stonden. In 1900 verwierf hij een patent op de productie van tandwielen met een v-vormige vertanding. André Citroën geloofde dat deze tandwielen veel steviger en stiller waren. Hij was er zo trots op dat hij deze bijzondere vorm terug liet komen in het Citroën logo. Dit was tevens ook het symbool voor zijn succes.       

Citroën logo's

Citroën Advanced Comfort® programma

Al vanaf de eerste auto besteed Citroën veel aandacht aan comfort. Hier staat Citroën bovendien ook bekend om. De stoelen zijn zachter en bieden meer ondersteuning. Daarbij investeert het merk continu in systemen die ervoor zorgen dat u oneffenheden in de weg niet opmerkt.  Comfort is ook het uitgangspunt voor het Citroën Advanced Comfort® programma. Hiermee gebruikt het merk al zijn kennis om voor u de perfecte auto te ontwerpen.

  • Een cocon effect – een gezellig en functioneel interieur, comfortabele stoelen, een veringsysteem dat oneffenheden in de wegen weg filtert en een voortreffelijke geluidsisolatie.
  • Praktische voorzieningen – denk aan ruimte, overzichtelijkheid en functioneel interieur veel opbergmogelijkheden.
  • Meer gebruiksgemak – praktische en intuïtieve rijhulpsystemen en een optimale connectiviteit met uw eigen apparatuur zorgen voor een aangename autorit.   
  • Ontspannen autorijden – de Citroëns zijn ontworpen met uw gemoedsrust als uitgangspunt. U merkt dit aan sfeerverlichting die u aan uw wensen kunt aanpassen, zachte materialen en optimale luchtkwaliteit.

Opbergen

Praktische opbergen

 

Gebruiksgemak

Gebruiksgemak

 

Ontspannen rijden

Ontspannen rijden