Al weer enkele jaren staat de populaire Citroën C1 bij Citroën-dealer Emerpark in de showroom. In 2014 verving dit model na 10 jaar trouwe dienst z’n voorganger. Het nieuwe model onderscheidde zich nadrukkelijk door z’n vrolijke snoet en bovendien herbergt het model talloze noviteiten. Emerpark laat u graag kennismaken!

Herkenbare Citroën-vormgeving

Ongeveer 15 jaar geleden (ten tijde van de eerste generatie Citroën C1) zag het concurrentieveld van de C1 er nog totaal anders uit. Vandaag de dag zijn er veel meer spelers in dit segment. Maar Citroën heeft destijds alles uit de kast gehaald om van dit compacte karretje minstens zo een succes als zijn voorganger te maken. Dat begint al bij de vormgeving. Onmiddellijk valt het vrolijke snoetje in het oog. Citroën heeft als een avantgardistisch merk weer ‘ouderwets eigenwijs’ uitgepakt.  Ronde koplampen worden gecombineerd met fraai vormgegeven stadslichten. Het geheel maakt de auto zeer herkenbaar in het straatbeeld. De rest ziet er overigens minstens zo fraai uit. De strakke achterzijde harmonieert keurig met de hoge taillelijn aan de zijkant. Al met al staat hier een verfrissend leuk wagentje die het Franse ‘joie de vivre’ uitstekend weet te vertalen. Je wordt spontaan vrolijk als je oog in oog staat met de nieuwe C1!

De kunst van eenvoud

Als je kiest voor een airscape-uitvoering wordt de feestvreugde nog aanmerkelijk verhoogd. Immers, je hebt dan de beschikking over een riant linnen dak dat elektrisch bedienbaar is. Het maakt van de auto haast een cabriolet doordat het enorm ver open kan. Heerlijk wapperen in de wind is geen enkel probleem. In deze kleine Citroën roept het grote open dak zelfs associaties op met de aloude ‘lelijke Eend’.  Die had immers ook een groot opvouwbaar linnen dak. Het interieur kent een eenvoudig maar keurig afgewerkt dashboard met een prominent touchscreen waarmee diverse functies zijn te bedienen. Ook het helderrode middendeel dat het touchscreen omvat, is een niet te missen stylingelement. De stoelen zitten comfortabel en de zitpositie is uitstekend. Tijd voor een ritje!

Compacte maar volwassen stadsauto

In de stad voelt de C1 zich als een vis in het water.  De motor zorgt voor vlotte prestaties;  bij het stoplicht ben je verrassend snel weg.  Zuinig is hij ook, 1 op 20 moet makkelijk kunnen. Ook op de snelweg kom je prima mee met het overige verkeer. Toch is de stad het domein van de C1. Je waardeert dan keer op keer de makkelijke bediening van de auto gecombineerd met de compacte en zeer overzichtelijke carrosserie. Dat maakt ‘m tot een ideale citycruiser. De kofferruimte biedt in het nieuwste model genoeg ruimte voor de weekboodschappen of de hockeyuitrusting van de kinderen. Ook op (veiligheids)uitrustingsgebied valt er maar weinig te klagen. De auto zit, zeker in deze uitvoering, goed in z’n spulletjes. ABS, ESP, airbags, elektrische ramen, airco, het genoemde open dak en touchscreen, centrale vergrendeling met afstandsbediening zijn allemaal standaard aanwezig. Al met al kan je stellen dat de C1 klaar is voor een succesvol vervolg van z’n carrière. Maak zelf kennis met dit vrolijke karretje. U wordt er vast blij van!

Technische gegevens

Citroen C1 e-VTi 68

Motor: 3 cilinders, 998 cc
Vermogen:  51 kW, 68 pk
Koppel:  95 Nm bij 4.800 toeren
Prestaties: 0 – 100 km/u: 14,3 seconden
topsnelheid: 157 km/u

Prijs: € 11.610,– (vanafprijs Citroën C1)

Meer weten? Klik dan hier!

2018-11-02T15:14:00+00:00