Citroën C3 Aircross

Als je aan Citroën denkt, denk je automatisch aan apart gestileerde, originele auto’s die praktisch gebruiksgemak combineren met een hoge mate aan comfort. De nieuwe C3 Aircross is daarop geen uitzondering. De verrassende vormgeving herbergt veel originele details en de C3 Aircross biedt traditiegetrouw erg fijne rijeigenschappen! Kom zelf proefrijden en maak kennis bij Emerpark in Amersfoort of Hilversum.

Origineel

Ieder zelfrespecterend merk biedt vandaag de dag een SUV-model aan. Of dat nu (zoals in het geval van deze Citroën) een compact model is of juist een vertegenwoordiger uit het hoge(re) segment, feit is dat dit deel van de automarkt nog steeds flink groeit. De reden laat zich makkelijk achterhalen. De ‘doosvormige’ basislijnen bieden een hoop ruimte, een lekker hoge zit en een robuust en stoer uiterlijk. Die basis ingrediënten kent de C3 Aircross ook maar dan wel met een geheel eigen interpretatie. Kijk eens naar die ragfijn vormgegeven neus met geknepen koplampen met daaronder een ‘ruige’ bumper. Het geeft de auto een eigen ‘smoel’ die je niet snel met een andere auto zult verwisselen. De velgen met een apart design, de guitige wielkastverbreders en het typische derde zijruitje geven de C3 Aircross het broodnodige onderscheidende vermogen. Deze SUV is, zoals het Franse merk zelf zegt, ‘echt leuk’. Geen woord van gelogen!

 

Joie de vivre

Tijd om te gaan rijden. De demonstratiewagen heeft een 82pk sterke driecilindermotor onder de hoge motorkap. Het is de basismotorisering voor de C3 Aircross hoewel dat gegeven beslist niet wil zeggen dat je op een houtje hoeft te bijten. Het is uiteraard geen racewagen maar dat is dan ook helemaal niet de insteek van deze SUV. De motor klimt heel makkelijk is z’n toeren en dat geeft ‘m een prettig en vlot karakter. Eenmaal op snelheid, houdt de motor zich keurig op de achtergrond en is het prima toeven achter het stuur van de C3 Aircross. Zeker in het drukke Nederlandse verkeer voldoet deze motor dus uitstekend. Wie meer wil, kan kiezen voor dezelfde motor maar dan met 110 pk. Misschien niet heel erg nodig maar wat extra reserve is natuurlijk altijd prettig. De rijeigenschappen zijn dik voor elkaar zodat je het ook op een langere rit wel even uithoudt in deze compacte SUV. 

Ruim en comfortabel

Eenmaal genesteld achter het stuur, valt onmiddellijk de fijne en ruime ambiance in positieve zin op. Ongekend royale stoelen die een fantastische zit bieden en een origineel vormgegeven dashboard zijn aangename pluspunten. Hier voel je je snel thuis! Het grote infodisplay met in dit geval ook navigatie is makkelijk in de omgang. Bestuurder- en passagiers zitten zeker voor een vertegenwoordiger uit deze klasse, zeer ruim. Echt een groot pluspunt van dit concept auto en deze Citroën in het bijzonder.

 

 

Al met al is de Citroën C3 Aircross een fijne en comfortabele auto die dankzij z’n originele uiterlijk lekker eigenwijs uit de band springt. En laten we eerlijk wezen; zo hoort het toch bij een Citroën? Kom zelf proefrijden bij Emerpark en ontdek dat dit misschien wel uw optimale auto is!

Meer informatie over de C3 Aircross? Klik dan hier! 

Technische gegevens


Citroën C3 Aircross Puretech 82 Feel

Motor:  3 cilinders, 1.199 cc
Vermogen:  60 kW, 82 pk
Koppel:  118 Nm bij 2.750 toeren
Prestaties: 0 – 100 km/u: 14,0 seconden
Topsnelheid: 165 km/u

Prijs: € 21.770,- (vanafprijs geteste uitvoering)

2018-11-02T15:13:46+00:00