Team westland

Directeur Emerpark zet zich in voor goed doel

Helaas hebben wij zojuist het bericht gekregen van Team Westland dat Team Westland 2020 is afgelast.

Met pijn in ons hart, maar met volledige overtuiging van de juistheid van onze beslissing, moeten wij jullie mededelen dan Team Westland 2020 definitief is afgelast.We hebben daarin een aantal medische keuzes gemaakt die voor onze deelnemers van belang zijn en een aantal economische keuzes in relatie tot de tijd waarin we leven. Ons uitgangspunt daarbij is dat we onverminderd met Team Westland de strijd tegen kanker aan willen blijven gaan en ons hard willen maken voor lokale doelen.Echter om op lange termijn voort te kunnen bestaan en deze strijd tegen kanker voort te zetten, vinden wij nu het gepast om richting onze sponsors, op korte termijn een stap terug te zetten. Lees het hele bericht op de website van Team Westland.

Peter Zwaan, directeur van Emerpark, sluit zich dit jaar aan bij Team Westland om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Op 17 juni 2020 fiets hij samen met zijn vrouw en nog 218 andere deelnemers de Col du Tourmalet op. Alle medewerkers Emerpark dragen graag hun steentje bij en sponsoren Peter en zijn vrouw met een bedrag van maar liefst € 2.600! Peter verwacht dat het een bijzondere week gaat worden en hoopt dat er gezamenlijk veel geld wordt ingezameld.

Indrukwekkende motivatie voor deelname

Het is de eerste keer dat Peter en zijn vrouw deelnemen aan de beklimming. Zijn motivatie om deel te nemen is zeer indrukwekkend.

' Er komt zoveel kanker voor en er overlijden nog veel te veel mensen op jonge leeftijd. Mijn moeder is op haar 53ste overleden aan kanker, mijn vader heeft kanker gehad en in mijn schoonfamilie komt het erg veel voor. Ook hebben we al een vriendin op jonge leeftijd hieraan verloren en op dit moment is een vriendin herstellende van een loodzware chemokuur en bestralingen. Zij heeft een vorm van kanker die maar 1 op de 100.000 voorkomt en niet operabel is. Ook waren er al uitzaaiingen en het is nog maar afwachten of de kuren hun werk hebben gedaan. Team Westland besteedt het geld goed, het gaat niet op de grote hoop en daarom heb ik gekozen voor Team Westland. Ook voor de enorme saamhorigheid die er is,' vertelt Peter Zwaan.

Peter Zwaan, directeur van Emerpark, sluit aan bij Team Westland

Team Westland

Team Westland is een stichting die zich inzet om lokale instellingen en initiatieven die rechtstreeks of zijdelings verband hebben met kanker of onderzoek naar kanker financieel te ondersteunen. Deze stichting zamelt regelmatig geld in en opereert voornamelijk lokaal. Het gedoneerde geld wordt verdeeld over 4 categorieën: fundamenteel oncologisch onderzoek, individueel oncologische zorg, familie en hartenwens. Klik hier voor meer informatie over de 4 categorieën.

Afgelopen jaar is er € 766.000 ingezameld tijdens de beklimming van de Col du Tourmalet. Dit geld is besteed aan kanker onderzoek, sponsoring van een hospice, het verbeteren een ontvangstkamer voor kinderen met kanker en vervulling van laatste wensen. Het geld wordt rechtstreeks gegeven aan de betrokken artsen en instanties. Inmiddels rijden er ook een aantal van deze artsen mee met de tocht.

Wilt u doneren?

Wilt u Peter en zijn vrouw steunen? Dat kan. U kunt doneren via de website van Team Westland.

Doneer nu