Trendy Citroën C3 met verschillende designs

Aanpassing BPM voor nieuwe Citroën en DS vanaf juli 2020

Per juli 2020 wordt de BPM officieel gebaseerd op de resultaten van de WLTP. Dit is een testprocedure om de CO2-uitstoot van een auto te meten en de autobelasting te berekenen. Dit heeft invloed op de BPM en daarmee de prijzen van nieuwe auto's per 1 juli 2020.

Veranderingen per 1 juli 2020

Dat de berekening van de BPM verandert, heeft impact op de prijzen van een personenauto. Dat houdt in dat de prijs van een nieuwe Citroën of DS per 1 juli gaat stijgen. Hoe hoog die prijsstijging zal zijn, hang af van het model, de uitvoering en de opties die eventueel gekozen zijn. De prijsstijging wordt ook toegepast op auto's uit de voorraad.

Overweegt u om een nieuwe Citroën of DS aan te schaffen? Wacht dan niet te lang en profiteer van de huidige prijzen. Bekijk onze voorraad en vraag onze verkoopmedewerkers om advies. Dat kan zowel in de showroom als telefonisch/ via videobellen.

Bekijk de voorraad nieuwe auto's

Wat is BPM of WLTP

Met BPM wordt Belasting voor Personenauto's en Motorvoertuigen bedoeld. Dat wil zeggen dat u eenmalig belasting betaalt bij het kopen van een nieuwe auto. Hoe hoog het BPM-bedrag voor een bepaald model is, hangt af van de CO2 uitstoot van die Citroën of DS. De BPM zit al bij de prijs van de auto inbegrepen.

Vanaf juli 2020 wordt de BPM berekend via de WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Met de WLTP wordt gemeten wat de CO2-uitstoot en daarmee de uitlaatgasemissie van een bepaalde auto is. Deze testprocedure is strenger en accurater dan de NEDC-testprocedure die voorheen werd gebruikt. Het voordeel van de WLTP is dat per uitvoering van worden gekeken welke invloed bepaalde extra opties hebben op de CO2-uitstoot. Hiermee kan de overheid nog beter bepalen of er aan de CO2-doelstellingen behaald worden.