Nieuwe DS 9

DS introduceert de nieuwe elegante DS 9


Naast de DS3 Crossback en DS7 Crossback introduceert DS Automobiles met de DS9 een onvervalste limousine. Een echte sedan met een sierlijke lijnvoering en hoogwaardige afwerking. DS Salon Amersfoort vertelt u graag alle details van dit nieuwe model dat z’n publieksintroductie beleeft op de Autosalon van Genève.


Styling: een echte DS

De nieuwe DS9 onderscheidt zich nadrukkelijk met z’n stijlvolle en sierlijke lijnen. Dat begint al aan de voorzijde met de kenmerkende DS-koplampen. Ook de grille heeft de herkenbare vorm en chromen afwerking zoals je deze ook tegenkomt op de DS7 en DS3 Crossback. Heel apart is de aluminium sierstrip die in lijn met het op de motorkap geplaatste DS-beeldmerk over de gehele lengte van de motorkap loopt. Ook de achterlichten hebben de typische DS-uitstraling. Aan de achterzijde zien we een duidelijke knipoog naar het roemrijke DS-verleden door de aan weerszijden geplaatste extra verlichtingsunits, die refereren naar de kegelvormige elementen die de oorspronkelijke DS op dzelfde plek had. De zijkant van de nieuwe DS9 is minstens zo interessant. Ook van opzij bezien is de DS 9 een interessante verschijning. De DS 9 heeft met zijn lengte van 4,93 meter een gestrekte, stijlvolle vormgeving waarbij de handgrepen in de koets verzonken.

Interieur nieuwe DS 9

Plug-in hybride aandrijflijn

Onder de inmiddels vertrouwde naam ‘E-Tense’, brengt DS de DS 9 in eerste instantie met een plug-in hybride aandrijflijn met een systeemvermogen van 225 pk. De auto beschikt over een 180 pk sterke 1.6 PureTech-benzinemotor die gekoppeld is aan een 110 pk sterke elektromotor. Het accupakket heeft een capaciteit van 11,9 kWh en daarmee kan de DS 9 tot 50 kilometer elektrisch kunnen afleggen. De topsnelheid ligt in elektromodus op 135 km/h. De transmissie is een (EAT)-automaat met acht versnellingen.


Hightech features

Net als de DS 7 Crossback beschikt de DS 9 over DS Active Scan Suspension. Hierbij worden met een camera en sensoren veranderingen in het wegdek geregistreerd. Met DS Drive Assist kan de DS9 semi-autonoom op de snelweg rijden. De auto blijft op de snelweg in het midden van de rijstrook en kan met zijn adaptieve cruisecontrol ook helemaal tot stilstand worden gebracht. Met DS Park Pilot is de DS 9 in staat zichzelf te parkeren, of dit nu parallel aan de rijbaan of overdwars is. Liefhebbers van hightech gadgets komen volledig aan hun trekken met de leverbare DS Night Vision (nachtcamera), een vermoeidheidsassistent, actieve ledlampen (Active Led Vision) en DS Smart Acces, waarmee je onder meer je smartphone kunt gebruiken om de auto te vergrendelen en ontgrendelen.


Riante uitrusting in DS-traditie

Elke DS9 verlaat straks de fabriek met een riante standaarduitrusting. Zo zijn een volledig met nappaleer bekleed dashboard, royale stoelen, alcantara-hemelbekleding én met leer beklede portiergrepen en zonnekleppen en kristalvormige touchknoppen standaard. Ook aan de achterpassagiers wordt gedacht met een elektrisch verwarm- en koelbare achterbank met massagefunctie. Onder het label 'DS Inspiration' biedt DS een reeks personaliserings opties en unieke interieurthema’s zodat iedereen zijn of haar favoriete DS9 kan samenstellen.

Vooralsnog zijn de prijzen en het introductiemoment nog niet bekend. Zodra wij deze hebben, informeren we u daar uiteraard verder over!

DS9